2015. február 16.

Sebesség, visszajelzés újra

10 perc olvasási idő

Sebesség, visszajelzés újra

Minden felhasználói tesztelés két legfontosabb konklúziója, hogy az alkalmazás gyorsasága és az egyértelmű visszajelzés mennyire fontos az emberek számára. Ismét leírom és még százszor fogom leírni, hogy erre a két dologra kell a leginkább figyelmet fordítani legfőképpen a fejlesztés során, no meg tervezéskor is.

Sebesség

Írtam már erről egy posztot „Sebesség optimalizáció mindenek felett” címmel, ami inkább fejlesztőknek szól. Kiemelve a két legfontosabbat:

  • Az oldal betöltési sebessége javarészt a kliens oldaltól függ.
  • A sebességnek közvetlen hatása van a konverzióra és nem utolsó sorban a felhasználók (emberek) élményindexére.

„A sebesség a tiszteletről szól.
Tiszteld a felhasználóid és vissza fognak térni!”
– Brad Frost

Visszajelzés

Erről is írtam már „Visszajelzés függők vagyunk” címmel. Minden tesztelésen látszik, hogy az emberek megnyomnak egy gombot, keresnek stb. és értelten arccal bámulják mi történik, majd kattintanak, tappolnak megint és megint és még hangot is adnak elégedetlenségüknek. Roppant módon szükséges az azonnali visszajelzés, hogy a rendszernek időre van szüksége. Használj progress button stylest, loading, process megoldásokat, bármit, mert ezzel nagyban segítheted, könnyítheted a felhasználók életét, ami végsősoron mindannyiunk érdeke és célja.

A fejléc kép forrása

Kolozsi István

Egy fickó, akit a UX és a pszichológia foglalkoztat. Szimplán designernek, azaz tervezőnek tartja magát. Sokan kolboid néven ismerik. Az fpsben design manager és digitális tanácsadó.

Kolozsi István

Hozzászólások