2016. március 31.

Hírlevelek webfejlesztőknek

10 perc olvasási idő

Hírlevelek webfejlesztőknek

Ha képben akarsz maradni az újonnan megjelenő technológiákkal, eszközökkel kapcsolatban, és nem akarsz lemaradni semmiről, akkor bizony napi szinten érdemes böngészni a szakmai blogokat és twitter csatornákat. Szerencsére sokan gondoltak az elfoglalt fejlesztőkre, és számos forrás elérhető, ahonnan hetente, vagy akár naponta is hozzájuthatsz a legajánlottabb friss tartalomhoz.

Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a következő lista szubjektív, azokat a hírleveleket tartalmazza, amikre magam is fel vagyok iratkozva és hónapok óta kapom őket. Kis kereséssel nagyon jó gyűjteményeket lehet találni, amiből érdemes szemezgetni, kinek-kinek az igényei szerint.

The Smashing Email Newsletter

A Smashing Magazine véleményem szerint az egyik legigényesebb online portál fejlesztés témában. Ehhez híven a 2–3 hetente összeállított hírlevelük is csupa érdekes és hasznos tartalommal van feltöltve. Nálam abszolút első helyen van, és lelkesen nyitom meg minden alkalommal, tudva, hogy sohasem csalódom.
The Smashing Email Newsletter feliratkozás

A Sidebar naponta összegyűjti az 5 legérdekesebb linket (inkább front-end és design témában), amit a szerkesztői kézzel válogatnak ki.
Sidebar feliratkozás

Web Development Reading List

Heti rendszerességgel küldött, szintén odafigyeléssel és kézzel válogatott linkek. Változatos tartalom, ami a webfejlesztés (majdnem) minden területét lefedi.
WDRL feliratkozás

Sitepoint

A Sitepoint a Smashing Magazine mellett szintén figyelemre méltó szakmai oldal, rengeteg hasznos cikkel és leírással. Külön extra, hogy lehetőséged van téma szerint feliratkozni a hírlevelekre 10 kategóriában.
Sitepoint newsletter feliratkozás

Web Tools Weekly

Heti rendszerességű, tematikus gyűjtemény, javarészt front-end eszközök leírásával.
Web Tools Weekly feliratkozás

JavaScript Weekly

Ha te is olyan JS fanatikus vagy, mint én, akkor mindenképp iratkozz fel erre a hírlevélre. Rengeteg cikk, leírás, library és videó minden héten.
JavaScript Weekly feliratkozás

CSS Weekly

Szintén hasznos heti jóság CSS témában.
CSS Weekly feliratkozás

WPmail.me

WordPress fejlesztőknek erősen ajánlott, hetente érkező hírlevél. Kategorizált friss hírek, cikkek, tutorialok, sablon- és bővítményajánlók.
WPmail.me feliratkozás

Mito Weekly

Magyar hírlevelekből nem igazán tudok sokat felmutatni (ha te ismersz még ilyeneket, mindenképp oszd meg velem!). A nemrég útjára indult Mito Weekly üde színfolt e téren. Érdekessége a dolognak, hogy a Mito kollégái különböző témákban gyűjtenek linkeket minden héten, így a lehető legtöbb témát fednek le fejlesztéstől az analitikán keresztül a tanácsadásig.
Mito Weekly feliratkozás

+fps hírlevél

Ugye nem kell bemutatnom!? Ha nem lenne ismerős, azonnal kattints ide! :)

A fenti lista közel sem teljes és biztosan vannak még nagyon jó források, viszont azt hiszem, remek kiindulópontok, ha válogatott és valóban hasznos tartalomra vágysz. Amennyiben neked is van kedvenced és nincs a fent leírtak között, oszd meg velünk komment formájában, hagy tudjunk róla minél többen!

Tóth Zoltán

Vezető fejlesztő. Közel tíz éve foglalkozik webfejlesztéssel, igyekszik egyaránt backend és frontend területen is képben lenni. WordPresspárti, böngészőkiegészítő- és bookmarkletgyűjtő.

Tóth Zoltán

Hozzászólások