2015. február 24.

Környezetbarát betűtípus

10 perc olvasási idő

Környezetbarát betűtípus

21. század. Globális felmelegedés, környezeti hatások, ökolábnyom… És a nyomtatással hogy álltok? Igen, tudom, nem szoktatok már olyan sokat nyomtatni. Biztos? Újrahasznosított papír. És mi újság a festékkel?

Ha a környezetvédelem kerül szóba, rendszerint a legalapvetőbb dolgokra gondolunk: szelektív hulladékgyűjtés és kistársai. Persze, ez nagyon fontos, sőt. Ugyanakkor, ha szántok rá időt és végiggondoljátok a napi rutint, ti is rádöbbentek majd, mennyi apró(-nak tűnő) ponton lehet még változtatni és „jobbá tenni a világot”. Idézőjel, mert közhely, de mint minden közhely, ez sem alaptalan.

Mi hisszük, hogy egyénileg és csapatban is tehetünk egy élhetőbb világért. A környezettudatosságnál alapvetően nem fő szempont a szépség vagy a design. Pedig ha a kettőt kombináljuk, valami olyat kapunk, ami pont az erre érzékenyebb fiatal generációt fogja meg (és persze mindenki mást is, akinek fejlett a szépérzéke).

font minta előnézet

Miért fontos ez?

Mert ők, mi, ti a jövő. A Grey London és a Ryman (Dan Rhatigan type designer) is felismerte ezt, és egy gyönyörű, környezettudatos és mellesleg ingyenes fontot készítettek, amivel a világ bármely pontján csökkenthető a tintafelhasználás. Átlagban a standard fontokhoz képest 33%-kal kevesebb tintát használ nyomtatáskor. Használjátok bátran!

Köszönjük a Ryman hozzájárulását, hogy kiterjesztette a licence-t és az fps webügynökség számára (Vigyázat! Kizárólag mi terjeszthetjük!) lehetővé tette a font módosítását és terjesztését.

Ezt fogyasszátok, ne a tintát!

fps ecosystem

Emberek vagyunk, akik embereknek terveznek

fps ecosystem

Hozzászólások